2016. október 21., péntek

Rakott hal

Konyházzunk! Szóval....sose értettem hogy van ez, egy szigeten élve miért van egekben a hal ára. Bár, ha azt vesszük mennyire vannak lehalászva a világ tengerei, úgy valamelyest érthető. De akkor is. Drága a hal na. Ezért szeretem az olyan recepteket amihez az olcsóbb, gyakoribb haltípusokat lehet használni amiknek errefelé az általános gyűjtőnevük a white fish. Mert ez mégis rendes hal (nem valami extrudált műanyag), mégse kell a fogam szívni mikor megveszem és pár hozzávalóval isteni finom kaját lehet belőle kihozni. Így csinálom én a rakott halat tehát.
Hozzávalók:
2 csomag white fish
5-6 db paradicsom
3 mozzarella sajt
1 üveg pesto
só, olaj

A tepsit kiolajozzuk, a hal szeleteket besózzuk. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük.
A halszeletek egyik oldalát bekenjük a pestoval. Ezután a halszeletekkel pestos felükkel felfelé fordítva megrakjuk a szeletelt paradicsommal és a szeletelt mozzarellával míg teljesen kirakjuk a tepsit. Egy sor hal, egy sor paradicsom-mozzarella.
200 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Nagyon jól néz ki!
Maradt belőle? Merre is laksz? ;)

Christine írta...

Halból nem szokott maradni egy morzsa szem. :)

éva white vintage írta...

Biztos fincsi lehet,imádom a halat...